Didim Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Didim Ziraat Odası > Haberler > Gökdemir, zeytincilik kurslarının açılmasını istedi

Gökdemir, zeytincilik kurslarının açılmasını istedi

Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, ilçede kaliteli zeytinyağı üretme kursunun açılması gerektiğini, bunun için oda olarak öncülük yaparak Didim’deki kurum ve kuruluşlarla görüştüklerini söyledi.

Turizm kenti Didim’de zeytincilik başta olmak üzere tarımsal faaliyetler her geçen gün artarken, çiftçilere yönelik eğitimler de veriliyor. Didim'deki zeytinin kalitesi ve kalibresinin iyi olduğunu belirten Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, ilçede kaliteli zeytinyağı üretme kursunun açılmasını istedi. Kaliteli zeytinyağının bahar aylarında başlanan çalışmalarla elde edilebileceğini ifade eden Gökdemir, “Bunun eğitim verildiği taktirde, biz zeytin sektörüyle, kamu kurum ve kuruluşlar, bu konuda bilinçleneceğiz. Böylece bizim ilçemize Milas’tan zeytinyağı gelemeyecek. Çünkü bizim üreticimiz de bilinçlenmiş olacak” dedi.

 

YEREL KÜLTÜR ORTAYA ÇIKARILMALI

Didim’de zeytincilik konusunda faaliyet gösteren marka alan birçok kişinin olduğunu kaydeden Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, 15’e yakın marka alındığını, ancak nasıl etiket yapılacağı, etiketlemenin ne şekilde olacağı, hangi standartlarda olacağının bilinmediğini, bunun da eğitiminin verilmesi gerektiğini söyledi. İlçede sürdürülen zeytinciliğin turizme de fayda sağlayacağını vurgulayan Gökdemir, şöyle konuştu:

“İlçemizdeki zeytincilik, turizmi de 6-7 aya yayar. Çünkü ilçemizde turizmi destekleyecek yöresel ürünlere de sahibiz. Böylelikle yerel kültürü ortaya çıkacağız. Yerel kültür ortaya çıktığı zaman turizm, kendiliğinden şekil alacak.”

EĞİTİMLERE İHTİYAÇ VAR

Didim Ziraat Odası olarak kurumlarla çok iyi çalıştıklarını bildiren Bahattin Gökdemir, zeytinciliğin Balıkesir’in Edremit ve Ayvalık ilçeleri ile Manisa’nın Akhisar İlçesi’nde Cumhuriyet tarihiyle başladığını, ancak Didim olarak bu konuda çok yeni olduklarını, zeytin üretme ve kaliteli zeytinyağı elde etme konularında bu tür eğitimlere ihtiyaçlarının olduğunu ifade etti. Didim olarak zeytinde markalaşmaları konusunda eğitimlerin verilmesinin şart olduğunu anlatan Gökdemir, “Günümüzde zeytinciliği kulaktan doğma bilgilerle yapıyoruz. İlçemizde iyi tarım uygulayan 400’e yakın çiftçimiz de var. Bunlar iyi tarım uyguluyorlar. Biz onları da eğitime katmak istiyoruz” dedi.

DİDİM’İN ÇİLEK İDDİASI

Gökdemir, Didim’in kış sezonunda döndüren iyi bir tarımının olduğunu belirterek, şunları kaydetti: “İlçemizde iyi bir tarım potansiyeline sahibiz. Bahçe örtü yetiştiriciliği var. Çilek’te çok iddialıyız. Didim’in çileği, Aydın’ın çileğinden çok daha lezzetli. Örtü altı yetiştiriciliği içinde küçük arazileri olan yerler mevcut.”